Азаров на вимогу охоронців заплатив 2 мільйони офіційному дилеру «мерседесів»
14.03.2011   //  

Автопідприємство господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету Міністрів 25 лютого отримало від Міністерства економіки погодження закупівлі «у одного учасника» послуг з технічного обслуговування та ремонту пасажирських автомобілів Merсedes-Benz на суму 2,00 млн грн. Роботи виконає ТОВ «Автомобільний дім Україна – Мерседес Бенц». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, яке є в розпорядженні НГ,  вибір ТОВ «Автомобільний Дім Україна – Мерседес Бенц» був обумовлений рекомендацією Управління державної охорони України, яке охороняє вищих посадових осіб Кабінету Міністрів.

«Автомобілі Мерседес-Бенц, які експлуатуються АТП ГФД СКМУ… сучасні і конструктивно складні, належне технічне обслуговування і ремонт їх можуть забезпечити станції технічного обслуговування, які мають відповідне обладнання і спеціалістів. СТО, що мають дозвіл заводу-виробника автомобілів, або його офіційного представника проводити технічне обслуговування і ремонт відповідних марок автомобілів Mercedes-Benz. Таким вимогам відповідає в м. Києві і Київській області тільки СТО – СП ТОВ «Автомобільний Дім Україна – Мерседес Бенц». Управління державної охорони України рекомендує виконувати технічне обслуговування і ремонт вищенаведених автомобілів особої норми на офіційних сервісних центрах (СП ТОВ «Автомобільний Дім Україна – Мерседес Бенц»), – йдеться в обґрунтуванні.

З початку цього року на ремонт інших автомобілів уряду, в тому числі Мercedes-Benz, Volkswagen, Toyota та Skoda, було направлено щонайменше 2,13 млн грн.

Нагадаємо, після обрання Миколи Азарова прем’єр-міністром рік тому, він повідомив, що екс-голова уряду Юлія Тимошенко залишила в спадок зламаний «мерседес», оскільки сама їздила не на урядовій автівці, а особистому автомобілі.