Миколо Яновичу! Вам – подарунок!
12.03.2011   //  

Микола Азаров виявився останнім, хто не знав про путінсько-єнакієвську фірму, що осідлала зерновий ринок України. Від щирого серця даруємо йому три документи.

11 березня на прес-конференції прем’єр-міністр Микола Азаров став черговим високопосадовцем, який зробив круглі очі у відповідь на банальне питання: чи знає він щось про справжніх приватних власників ТОВ «Хліб інвестбуд», яке фактично монополізувала ринок зерна України.

– Ви зараз сказали на всю країну [про те, що в статутному капіталі «Хліб Інвестбуд» переважає приватний капітал] – йде ж прямий ефір, а правда це, чи ні, нікому не відомо, – заявив Азаров, так само як раніше міністр АПК Микола Присяжнюк зігравши в дитячу гру – «якщо закрити очі, то мене не видно».

Тож спеціально для Миколи Яновича публікуємо в одному місці документи, які журналісти «Наших грошей» отримали в державних установах. А саме – витяги з бази ЄДР. Якщо голова уряду сумнівається в автентичності документів, то він може сходити сам до будь якої райдержадміністрації і заплативши 60-70 гривень (залежить від розцінок конкретних РДА) отримати документ з голограмою та печаткою. Якщо ж Микола Янович має сумніви в достовірності даних самого ЄДР, то має картати себе, оскільки це державний реєстр, який має бути захищений на урядовому рівні.

Факт №1. Державна компанія «Хліб України» має лише 49% в статутному капіталі ТОВ «Хліб інвестбуд». 51% належить приватному ТОВ «Каласар».

Факт №2. Статутний капітал ТОВ «Каласар» поділений навпіл між Олександром Козирєвим, близьким до єнакіївського угрупування міністра АПК Миколи Присяжнюка, та кіпрською офшоркою «Genetechma Finance Limited».

Факт №3. Кіпрська фірма «Genetechma Finance Limited» пов’язана з російським «Внешэкономбанком», чию наглядову раду очолює особисто Володимир Путін.

Полное фирменное наименование аффилированного лица Место нахождения юридического лица или место жительства физического лица Основание (основания), в силу которого лицо признается аффилированным Дата наступления основания (оснований)
Genetechma Finance Limited 12 Kennedy Avenue, Kennedy Business Gentre,  2 Floor, Nicosia, Cyprus Дочерняя компания Bellevue Industries Sarl 24.08.2010
Bellevue Industries Sarl 15-17 Avenue Gaston Diderich L-1420 Luxembourg Дочернее общество ОАО «ВЭБ-Лизинг»

22.07.2009
Открытое акционерное общество «ВЭБ-Лизинг»

121357, г. Москва,

Ул. Верейская,

д.29, стр.141

Дочернее общество Внешэкономбанка

08.08.2008

Останні дані отримані безпосередньо від російської сторони. «Российский банк развития» на своєму сайті виклав список афільованих осіб оскільки «информация, содержащаяся в настоящем списке аффилированных лиц, подлежит раскрытию в соответствии с законодательством Российской Федерации о ценных бумагах».

Тобто це теж дуже державний документ, підтверджений авторитетом цілої Російської Федерації, помноженим на вагу «Внешэкономбанку» Володимира Путіна. Цього вистачить, щоб керманичі Партії регіонів та України (за сумісництвом) визнали очевидне – саме вони віддали росіянам контроль над зерном нашої країни?