- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Напівприватний готель ДУСі підремонтував 12 номерів за мільйон

ВАТ «Готель «Дніпро» за результатами тендеру 3 березня уклав угоду з ТОВ «НПП» на поточний ремонт 12 номерів різних категорій та частини коридору за 850 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Готель «Дніпро» знаходиться в формальному підпорядкуванні Держуправління справами. У 2005 році керівник ГоловКРУ Микола Сивульський заявив про те, що напередодні президентських виборів 2004 року майно готелю було передано в управління російському бізнесмену Максиму Курочкіну, пізніше арештованому та вбитому.

«Всупереч закону, який забороняє приватизацію готелю «Дніпро», та з грубим порушенням статуту головою правління ВАТ «Дніпро» за актом від 28 грудня 2004 – дати вам нічого не говорять? – передано у власність ТОВ «Дніпро–Еліт» під виглядом приміщення готелю оціночною вартістю 92,2 мільйона цілісний майновий комплекс з обладнанням, меблями, технічними і товарно–матеріальними цінностями, які знаходилися в готелі», – говорив Сивульський.

ТОВ «НПП» має засновниками Євгена Галюка, Олександра Гончарука та компанію з Віргінських островів «Лінден бізнес лтд». Офшорна фірма виступає співзасновником ще кількох українських підприємств. В ТОВ «Лінден будсервіс» співзасновником також виступає Володимир Сай, відомий як почесний консул Ірландії в Україні.