«Свердловантрацит», куди Ахметов обіцяв інвестувати 200 мільйонів, взяло кредит на виплату зарплати і податків
09.03.2011   //  

Держпідприємство «Свердловантрацит» за результатами тендеру 1 березня уклало угоди з «Ощадбанком» на відкриття кредитної лінії терміном на рік. Розмір кредиту не повідомляється, вартість кредитного ресурсу з врахуванням ПДВ склала 20,35 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно повідомлення, відновлювальна кредитна лінія відкривається для закупівлі гірничо-шахтного обладнання та матеріалів, оплату за виконані роботи та послуги, на виплату заробітної плати та нарахувань на неї, оплату податків до бюджету.

На початку лютого ДП «Свердловантрацит» уклало угоду на постачання устаткування вартістю 39,27 млн грн. с ЗАТ «Артемівський машинобудівний завод «ВІСТЕК», яке належить групі «Укрпідшипник» першого віце-прем’єра Андрія Клюєва та його брата Сергія Клюєва, народного депутата від Партії регіонів.

Минулого літа корпорація ДТЕК Ріната Ахметова  уклала інвестиційні угоди з державними підприємствами «Свердловантрацит» та «Ровенькиантрацит». Згідно домовленостей компанія Ахметова мала інвестувати в модернізацію держпідприємств 200 млн та 300 млн грн. відповідно. Також був підготований законопроект, за яким дозволялась приватизація цих підприємств, які є одними з найбільших постачальників вугілля в Україні.