- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Польоти Ради подешевшали на 700 тисяч. Литвин економить на нову систему голосування як Яценюк?

Управління справами Верховної Ради 4 березня уклало угоду з державним авіапідприємством «Україна» на авіаперевезення державних офіційних делегацій вартістю 6,33 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Авіапослуги закуплені по процедурі «у одного учасника» відповідно до Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2011р. Раніше Міністерство економіки погодило парламентському управлінню справами закупівлю авіаперевезень на суму 7,00 млн грн. [1]

Як відомо, у 2008 році голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відмовився від чартерних рейсів і літав рейсовими літаками. На зекономлені кошти – близько півмільйона гривень – спікер встановив нову електронну систему, яка унеможливлювала голосування за відсутніх народних депутатів. Проте тоді парламент не дав санкцію на введення в дію нової системи, звинувативши Яценюка в нецільовому використанні коштів.

В свою чергу нинішній очільник Верховної Ради Володимир Литвин минулого тижня розпорядився найближчим часом активувати нову систему для голосування. Голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко (Партія регіонів) у відповідь сказав, що ця ініціатива не буде виконана, оскільки розпорядження спікера не стосуються парламенту, а діють лише на секретаріат Ради.