- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

В шахти Донбасу за тиждень закопали понад півтора мільярди

Державні вугледобувні підприємства Донбасу за результатами тендерів з 25 лютого по 1 березня уклали низку угод на постачання товарів та робіт загальною вартістю 1,72 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільша сума зафіксована на тендері ДП «Красноармійськвугілля». Воно замовило у державного ВАТ «Донбасшахтобуд» роботи вартістю 1,47 млрд грн. з розкриття та підготування похилого поля шахти, підготування похилого поля пласта L3 (L1), будівництво блоку №5 шахти Стаханова. У ВАТ «Укрвуглебуд» замовлені роботи вартістю 10,70 млн грн. з проходження північного вентиляційного штреку пласта К5 гор.986 м шахти Стаханова (470 м).

ДП «Артемвугілля» уклало угоду з ТОВ «Механік» вартістю 5,99 млн грн. на послуги з ремонту насосів і компресорів. ТОВ «ДЕТ-ЮА» поставить ручні інструменти на 1,55 млн грн., ВАТ «Науково-дослідний інститут гірничої механіки імені М.М. Федорова» виконає технічний огляд канатів на 1,38 млн грн. Послуги зі збагачення вугілля на 25,20 млн грн. замовлені у асоціації «Фінансових, промислових та торгівельних підприємств «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр». До створення цієї фірми причетна Оксана Решетняк, яку минулого року було введено до правління Укрексимбанку (раніше працювала в «Укрбізнесбанку» під началом нинішнього голови Нацбанку Сергія Арбузова), та Михайло Добнєв. Він також є співзасновником ТОВ «Веспром» – фірми, на яку, за даними ЗМІ, було оформлено яхту (нині її продано) старшого сина Януковича «Центуріон». Другим співзасновником «Веспрому» є Олександр Колесник, відомий як «технічний» засновник фірм Олександра Януковича, старшого сина президента України.

ПАТ «Шахтоуправління «Донбас» придбало підземні гірничі роботи у ТОВ «Восток» ЛТД (8,74 млн грн), ТОВ «Шахтопроходка-2» (6,13 млн грн.) та ТОВ «Мегапром» (120,04 млн грн.). Хімічний аналіз проб вугільної продукції на 1,39 млн грн. виконає ДП «Укрвуглеякість».

ДП «Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» замовило спорудження водовідливної свердловини на шахті «Лісова» за проектом ліквідації шахти на суму 6,44 млн грн. у ТОВ «НВП Геотехсервіс». Будівництво водовідливного комплексу з заглибними насосами у скіповому стволі шахти «Заперевальна» №2 за проектом її ліквідації на суму 6,15 млн грн. виконає ТОВ «Вуглетехнік».

ДП «Донбасантрацит» придбало у ТОВ «НВК «Нове обладнання паливно-енергетичного комплексу» електричну апаратуру на 3,46 млн грн.

ДП «Первомайськвугілля» придбало у різних компаній гірничошахтне обладнання на 46,70 млн грн.