Толстоухову не дали 350 тисяч бюджетних гривень на книжку про Харцизськ
07.03.2011   //  

Міністерство економіки не погодило Державному комітету телебачення і радіомовлення закупівлю «в одного учасника» послуг із  підготовки, виготовлення та розповсюдження видання А.В. Толстоухов «Харцызск: время, события, люди. Том 1» вартістю 350 тис грн. за програмою «Українська книга». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Міністерство економіки аргументувало свої дії тим, що  «документи не підтверджують наявності підстав для застосування процедури закупівлі в одного учасника».

Нагадаємо, що Анатолій Толстоухов з березня  по грудень 2010 року посідав пост Міністра Кабінету міністрів, який втратив внаслідок ліквідації посади у зв’язку з адміністративною реформою.

Ідея випуску книги з’явилась у 2008 році в Анатолія Толстоухова та народного депутата від Партії Регіонів Володимира Зубанова. У вересні 2008 року рішенням Харцизської міськради була створена громадська рада для роботи над створенням книги. Для вирішення фінансових питань була створена «політична рада» під керівництвом Сергія Тулуба (нині губернатор Черкащини). Перший том книги вийшов у друк у 2009 році. Книга « Харцызск: время, события, люди. Том 1» потрапила в річний план закупівель Держкомітету телебачення та радіомовлення на 2010 рік.

Окрім «Харцизська» Толстоухова відмову отримали ще десятки видань, в тому числі «Кобзар» Тараса Шевченка, книжки Миколи Гоголя, Івана Франка, Василя Стуса, Івана Драча та інших авторів. Раніше погодження отримала книжка популярного сучасного автора Сергія Жадана. Повний перелік погоджень та відмов Мінекономіки стосовно закупівель за програмою «Українська книга» знаходиться тут.