Партнерка брата Бродського отримала від залізниці 130 мільйонів
07.03.2011   //  

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендерів 18-24 лютого уклало низку угод на постачання товарів загальною вартістю 311,29 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

133 млн грн. за постачання проводу та 10 млн грн. за засоби для зовнішнього миття вагонів отримало ТОВ «Стейс». Компанія, заснована Світланою Карплюк, нині має засновником Люсю Гордич. Ці жінки також спільно заснували ТОВ «Бігань-к».

Карплюк виступає співзасновницею ряду житомирських фірм, пов’язаних з видобутком каміння. В ТОВ «Черняхівський нерудпром» її партнером виступає ТОВ «Полiс», засноване Євгеном Бродським. Це брат Михайла Бродського, нещодавно звільненого з посади голови Держкомпідприємництва. За даними ЗМІ, Михайло Бродський отримав цю посаду завдяки покровительству з боку віце-прем’єра Бориса Колеснікова. Він нещодавно очолив Міністерство інфраструктури, якому підпорядкована «Укрзалізниця».

Також «Укрзалізничпостач» заплатить 61,57 млн грн. за стрілочні переводи ВАТ «Дніпропетровський стрілочний завод», яке контролює відомий бізнесмен Загід Краснов. Ще 36,85 млн грн. за стрілочні переводи отримає ТОВ «ТД «Укртранс».

ПП ВКФ «ПромКапітал» та ТОВ «Центріндустрія» поставлять залізниці матраци на 9,05 млн грн. ТОВ «Формат», ВАТ «Олександрійська фабрика діаграмних паперів» та ТОВ «Український Папір» поставлять телетайпну та швидкостемірну на 2,76 млн грн.

Металевий прокат на суму 50,23 млн грн. поставлять ТОВ «ВКК «Трансенергопром» та ТОВ «Пріотех-Плюс». Запасні частини до тепловозів серії ЧМЕ на суму 33,85 млн грн. поставлять ТОВ «Луганський електромашинобудівний завод» та ТОВ «ТД «Ремдизель».