«Укрспирт» купив у книговидавців алкогольні ферменти на 52 мільйони
02.03.2011   //  

ДП «Укрспирт» за результатами тендеру 24 лютого закупило в ТОВ «ТМА  Трістан» на 52,70 млн грн ферментних препаратів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закуплено 325 тон розріджуючих ферментних препаратів, 487 тон оцукрюючих ферментних препаратів та 65 тон допоміжних ферментних препаратів.

ТМА «Трістан» позиціонує себе на ринку, як видавець «літератури для фахівців будівельної та агропромислової галузі». Одним із співзасновників і головним редактором видавництва є Сергій Алюшин.

Нагадаємо, цього року ГолоКРУ провело ревізію фінансово-господарської діяльності за 2008-2009 рр. і дев’ять місяців 2010 р. держконцерну «Укрспирт» і 67 підприємств, що входять до нього. Служба встановила фінансові порушення на суму майже 1,2 млрд грн. 76% фінансових порушень було допущено при закупівлі за держкошти товарів, робіт або послуг. Так, спиртзаводи Львівської області закупили зернові культури і ферменти для виробництва спирту без відповідних тендерних процедур або з порушенням тендерного законодавства. Сума допущених порушень склала понад 223 млн грн. Як наслідок закупівля сировини за завищеними цінами призвела до збитків спиртових заводів на загальну суму 13,9 млн грн.