- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Хлопці з «Межигір’я» доставили золото ще й львівським ювелірам

ТОВ «ЕКОВДМ» обрано постачальником дорогоцінних металів для ДП «Львівський державний ювелірний завод». Держпідприємство за результатами тендеру 21 лютого уклало з фірмою угоди на постачання, золота, срібла і паладію на суму 5,23 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закуплено 400 г паладію на 93 тис грн., ціна склала 233,52 грн/г. А також 300 кілограмів срібла на 2,38 млн грн., або по 7,93 грн/г. Також львівське держпідприємство придбало 7 кг золота на 2,76 млн грн. по ціні 393,95 грн/г.

Нагадаємо, раніше рівненське ДП «Бурштин України» також обрало ТОВ «ЕКОВДМ» постачальником золота та срібла. Тоді золото купувалось в півтора рази дорожче [1] від банківських розцінок, а срібло для «Бурштину» обійшлось в 14 разів дорожче ніж львів’янам.

Кіровоградське ТОВ «ЕКОВДМ» засновано Іриною Коноваловою та Миколою Тіпайло рік тому – через три дні після першого туру президентських виборів, у якому переміг Віктор Янукович. Микола Тіпайло також відомий як директор та співзасновник ТОВ «Діаграма», що серед засновників має голову Державної служби геології та надр України Едуарда Ставицького.

Едуард Ставицький очолював НАК «Надра України» в 2007 році, коли державна компанія взяла участь у процесі відчуження земель резиденції «Межигір’я» для Віктора Януковича.