- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Колеснікова витратили мільйон на безкоштовну участь в виставці в Берліні

Держпідприємство Центр комунікацій «Україна – Всесвіт» 21 лютого замовило у держпідприємства «Національний туристичний офіс» організацію та проведення заходів широкої інформаційної кампанії під час проведення міжнародної виставки ІТВ 2011 у Берліні. Вартість послуг склала 1 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля послуг проведена по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника», оскільки розпорядником коштів є Нацагентство з підготовки Євро-2012.

Виставка в Берліні пройде 9-11 березня 2011 року. Економваріант для бажаючих відвідати виставку коштує 299-330 євро [1].

За словами директора «Національного туристичного офісу» Олега Литвяка, німецька сторона запропонувала чотирьом містам України безкоштовну участь [2] у експозиції, виділивши загалом 450 кв м площі. Разом з німецькою компанією-консультантом GTZ ведеться активна підготовка з організації стендів.

«Завдання полягає в тому, щоб показати місто креативно. Скажімо, сьогодні обговорюється ідея в демонстраційній частині щодо Львова розмістити кав’ярню або цукерню, якими славиться місто. Робоча версія презентації Донецька включає зображення парку троянд. Місто обрало для себе енергетичний бренд – ковану троянду, що уособлює індустріальне серце України. Київ зробить візуальний акцент на древності столиці, зважаючи на 1000-ліття від дня заснування Софії Київської, яке Україна святкує у 2011-му», – зазначив Олег Литвяк. Важливою складовою презентації, крім туристичних брендів, будуть проекти сучасної інфраструктури міст-господарів, що готуються до Євро-2012.

За словами експерта, на берлінській виставці буде представлено також новий імідж України, виконаний в стилістиці проморолика «Ввімкни Україну!». В його підготовці візьмуть участь як державні чиновники, місцева влада, так і бізнес-складова – туристичні оператори, які прийматимуть туристів з-за кордону. Сьогодні розробка концепції берлінської презентації перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, раніше Нацгентство з підготовки Євро-2012 витратило не менше 10 млн грн. [3]на виготовлення та розміщення телевізійних роликів про Україну.