- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Клюєв знову відмовив вуглебаронам в розпилі 23 мільярдів

Міністерство економіки, очолюване першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим, знову не дало держпідприємству «Вугілля України» закупити вугілля на суму 22,68 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з повідомленням, Міністерство економіки розглянуло лист-звернення ДП «Вугілля України» від 29 грудня 2010, і відмовляє в погодженні застосування процедури закупівлі в одного учасника за рахунок державних коштів на загальну очікувану вартість 22678555910,40 грн. у вугледобувних підприємств України (в кількості 29 підприємств, список не опубліковано – НГ [1]) вугілля кам’яного у зв’язку, з тим, що документи не підтверджують наявності підстави для застосування процедури закупівлі в одного учасника відповідно до ч.2 ст.39 Закону, та подані не в повному обсязі, а саме: не надано інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника оформленої належним чином.

Як повідомлялось, http://nashigroshi.org/2011/02/07/klyujev-ne-dav-ahmetovuko-rozpylyaty-23-vuhilnyh-milyardy/ [2] попереднього разу Мінекономіки відмовило «Вугіллю України»у дозволі на аналогічну закупівлю вугілля у відповідь на звернення від 25 листопада 2010 року.

Також Міністерство економіки неодноразово відмовляло «Вугіллю України» в погодженні закупівлі послуг з збагачення вугілля вартістю 670 млн грн. [3]

Тиждень тому Мінекономіки відмовило корпорації «Альтком», яку пов’язують з віце-прем’єром Борисом Колесніковим, у погодженні закупівлі на реконструкцію Нікітського ботанічного саду вартістю 200 млн грн. [4]