- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Голова ради Нацбанку Порошенко не зміг знову заробити мільйон на студентах Нацбанку

Міністерство економіки не погодило Університету банківської справи Нацбанку (УБС) закупівлю послуг вартістю 972 тис грн. з оренди приміщення під гуртожиток у ВАТ «Ленінська кузня», яке контролює голова Ради Нацбанку Петро Порошенко. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

УБС просив погодити неконкурентну процедуру «закупівля у одного учасника». Згідно з текстом обґрунтування, яке є в розпорядженні НГ [1], університет з 2007 року орендував триповерхову будівлю спального комплексу у приміській Пущі-Водиці по вул.Міська, 9, яка входить до складу лікувального комплексу «Корабел» «Ленінської кузні». Гуртожиток розрахований на 100 осіб. Сам університет знаходиться на вул. Андріївська, 1 на Подолі в Києві.

З 2007 року університет виконав у гуртожитку ремонтні роботи на суму 1,26 млн грн. За кошти УБС було замінено електропроводку, світильники, виконано оздоблювальні роботи, замінено лінолеум, встановлено та підключено побутову техніку, систему оповіщення про пожежу, домофон та телевізійні антени. Також закуплено меблі, постільну білизну тощо. Загалом основних засобів придбано на суму понад 600 тис грн.

«Проведене  маркетингове дослідження оренди нерухомості по м.Києву показує що в 2011-2013 роках на ринку відсутні подібні об’єкти які можна орендувати під розміщення гуртожитку студентів та аспірантів університету», – йдеться в обґрунтуванні.

Член «Нашої України» Петро Порошенко був включений до складу Ради Нацбанку в січні 2007 року рішення Верховної Ради. Пізніше він очолив цей орган. Після інавгурації Віктора Януковича, керівництво Нацбанку було повністю змінено. Рада Нацбанку наразі не має впливу на прийняття рішень НБУ.