Державні ювеліри дуже переплатили за золото людині Ставицького, який допоміг Януковичу з «Межигір’ям»
24.02.2011   //  

Держпідприємство «Бурштин України» за результатами тендерів 8 та 10 лютого уклало угоди з ТОВ «ЕКОВДМ» на постачання золота та срібла проби 999,9. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 10 кг срібла на суму 1,062 млн грн., або 106,2 грн за грам. За 12 кг золота сплачено 6,02 млн грн., або 501,6 грн за грам.

Між тим, за даними державного «Укрексімбанку», курс продажу золота проби 999,9 21 лютого становив 373 грн за грам, або в півтора рази дешевше від ціни, яку «Бурштин України» заплатив приватній фірмі.

Кіровоградське ТОВ «ЕКОВДМ» вперше взяло участь у державному тендері. Фірма заснована Іриною Коноваловою та Миколою Тіпайло рік тому – через три дні після першого туру президентських виборів, у якому переміг Віктор Янукович. Микола Тіпайло також відомий як директор та співзасновник кіровоградського ТОВ «Діаграма», що серед засновників має голову Державної служби геології та надр України Едуарда Ставицького.

Едуард Ставицький очолював НАК «Надра України» в 2007 році, коли державна компанія взяла участь у процесі відчуження земель резиденції «Межигір’я» для Віктора Януковича.