У Тигипко придумали як витратити ще 18 мільйонів на рекламі – купили патентовані причепи
21.02.2011   //  

Міністерство економіки погодило Державному центру зайнятості Мінпраці закупівлю «Мобільних центрів професійної орієнтації (причепи, напівпричепи та контейнери) на суму 17,89 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля проведена у ТОВ «Інвестікон», яке було створено київським адвокатом Сергієм Гейко, а в вересні 2010 року перереєстровано на луганчанина Миколу Добровольського.

Згідно обґрунтування закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», причиною вибору саме такого виду торгів пояснюється наявністю «у власника виключних майнових прав на твір «Спеціально оснащений транспортний засіб «Мобільний центр  професійної орієнтації (модернізований)». Договір про передачу виключних майнових прав датований 2 вересня 2010 р.

Мобільний центр  професійної орієнтації, який використовує Держцентр зайнятості буває двох типів – наметовий та автомобільний. Він використовується, коли фахівці виїжджають в віддалені міста для проведення роз’яснювальної роботи з молоддю за допомогою навчальної літератури, комп’ютерної техніки (фото).

У листопаді 2010 року затупник міністра соцполітики Андрій Черкасов повідомив, що «На сьогодні впроваджено в роботу 115 мобільних центрів професійної орієнтації населення на базі спеціально оснащених транспортних засобів, 233 мобільних центри зайнятості на базі наметів, близько 2 тисяч програмно-апаратних комплексів «Профорієнтаційний термінал», які встановлюються в школах, розроблено профорієнтаційний щоденник для учнів 7-9 класів».

Нагадаємо, Держцентр зайнятості у лютому також придбав послуги з розміщення телепрограм на 7,4 мільйони та закупив «мотиваційні термінали» на 112 млн грн.