Поки Колесніков хворів, Клюєв не дав «Альткому» освоїти 200 мільйонів в Нікітському ботсаду
21.02.2011   //  

Міністерство економіки відмовило Нікітському ботанічному саду (Велика Ялта) в погодженні закупівлі в одного учасника на загальну суму 199 млн грн. у донецької корпорації «Альтком». Повідомлення було опубліковано в «Віснику державних закупівель» минулого тижня.

«Альтком» претендував на роботи з будівництва парку «Ювілейний» на суму 192 млн грн. та капітальний ремонт Гірських озер на 7 млн грн. Проте Мінекономіки, кероване віце-прем’єром Андрієм Клюєвим, відмовило в погодженні застосування неконкурентної процедури «у зв’язку з тим, що подані документи не підтверджують наявності підстави для застосування процедури закупівлі в одного учасника відповідно до ч.2 ст.39 Закону».

В обґрунтуванні закупівель повідомляється, що причиною обрання «Альткому» по неконкурентній процедурі є «обмеження у часі, виникнення термінової потреби в роботах, необхідних для виконання постанови  Верховної Ради від 19.02.09 «Про відзначення на державному рівні 200-ої річниці Нікітського ботанічного саду – Національного наукового центру, розпорядження Кабінету Міністрів від 16.09.2009 «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя заснування Нікітського ботанічного саду – Національного наукового центру» направлених для реалізації завдань та заходів пов’язаних з проведенням у вересні 2012 року святкування 200-річниці Нікітського ботанічного саду – Національного наукового центру, а  також освоєння бюджетних коштів у 2010 році».

В жовтні 2010 року «Альтком» отримав підряди Нікітського ботсаду на проектні роботи будівництва парку «Ювілейний» (5 млн грн.), фунікулеру (4 млн грн.), канатної дороги від квіткового магазину до моря (2 млн грн.), реконструкції парку «Приморський» (3 млн грн.), капремонту Гірських озер (0,3 млн грн.).

Донецька корпорація «Будівельників автомобільних доріг та транспортних споруд «Альтком» має засновниками офшорні компанії з Белізу та донецьке ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком», засновниками якого є Олександр Тісленко та депутат Донецької міськради від Партії регіонів Сергій Павлічев. Неофіційними власниками корпорації вважать нардепа Володимир Рибака та віце-прем’єра Бориса Колеснікова.  Як відомо, останній місяць Колесніков провів у лікарні, одужуючи після перенесеного інфаркту.