Завод Фірташа заплатить мільярд з чвертю за кредит «Укрексімбанку»
20.02.2011   //  

ЗАТ «Кримський титан» за результатами тендеру 9 лютого уклав угоду з ПАТ «Укрексімбанк» на невідновлювальної кредитної лінії на капітальні інвестиції у сумі 262,35 млн грн. на 5 років. Виплати за кредитом складуть 221,48 млн грн. без ПДВ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти планують використовувати для будівництва нового цеху з виробництва сірчаної кислоти. Згідно повідомлення підприємства, в грудні було завершено монтаж крупно габаритного обладнання в рамках будівельного проекту.

Разом з тим «Кримський титан» в рамках цього ж тендеру уклав з «Укрексімбанком» ще одну угоду, за якою держбанк отримає від підприємства $129,65 млн, або 1,04 млрд грн. по курсу. Подробиці щодо цієї угоди не повідомляються.

Контрольним пакетом ЗАТ «Кримський Титан» володіє держава. 50% -1 акція підприємства належать OstChem Germany GmbH (Німеччина), дочірній компанії OstChem Holding AG. 90% акцій OstChem Holding AG належать Group DF Дмитра Фірташа.

До складу ЗАТ «Кримський Титан», окрім головного підприємства, входять дві філії – «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» і «Вольногорський гірничо-металургійний комбінат», що спеціалізуються на розвитку гірського, добувного, збагачувального і металургійного виробництв.