- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Комфортна їзда та умови праці босів податкової коштують 20 мільйонів

Міністерство економіки 14 лютого погодило Державній податковій адміністрації закупівлі послуг з перевезення керівництва та обслуговування головних офісів ДПАУ в Києві на суму 20,30 млн грн. Про це повідомляться в «Віснику державних закупівель».

Послуги таксі та послуги з оренди пасажирських автомобілів з водієм на суму 10,20 млн грн. надасть ДП «Автобаза Державної податкової адміністрації України».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентної процедурою «закупівля у одного учасника», повідомляється, що на баланс ДП «Автобаза ДПАУ» було безоплатно передано значні об’єми основних фондів, технічних засобів, що дало змогу сконцентрувати матеріально-технічні та фінансові ресурси, спрямувати їх потенціал на забезпечення оперативності та стабільності, чіткого і безперебійного транспортного обслуговування при виконанні завдань, які стоять перед Державною податковою адміністрацією України.

За державні кошти було збудовано адміністративний корпус, приміщення  для зберігання автомобілів, мийку, складські приміщення та технічні майстерні. Автотранспортне підприємство у повному обсязі обслуговує керівництво ДПАУ, Управління по боротьбі з корупцією в органах ДПС, Головне управління податкової міліції. Значна частина автомобілів має цілодобовий режим роботи, спеціальні номерні знаки та оснащена спеціальними технічними засобами, зв’язком. Зазначене виключає залучення до роботи некваліфікованого персоналу.

Послуги з експлуатаційного обслуговування нерухомого майна та надання інших комунальних послуг для адмінбудинків по пл..Львівська,8 та 6 на суму 10,10 млн грн. надасть ДП «Управління по експлуатації адмінбудинків податкових органів України в м.Києві».

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що ці будівлі виконують функцію «запасних пунктів управління». Тому, згідно таємної постанови уряду від 2 жовтня 2003 року № 1561-12 «Про порядок організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади» доступ до приміщень адміністративних будівель за адресами Львівська пл., 6, Львівська пл., 8, Киянівський провулок, 2  є режимними та суттєво обмеженими. «Таким чином, зміна суб’єкта господарювання – надавача вищезазначених послуг призведе до зміни сталих умов функціонування майнового комплексу ДПА України», – йдеться в обґрунтуванні.