Фірташ постачає «своєму» держзаводу навіть електроди поперек Клюєва
17.02.2011   //  

ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» за результатами тендеру 8 лютого уклало угоду з ТОВ «Остхем Україна» на постачання 1 тис тон графітованих електродів вартістю 27,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері також приймало участь ВАТ «Український графіт». Його пропозиція виявилась вищою всього на 50 тис грн. Акціонерами компанії є три естонських фірми та одна з Бермудських островів.  До призначення запорізьким губернатором минулого року «Укрграфіт» очолював голова місцевого осередку Партії регіонів Борис Петров. За даними ЗМІ, компанію контролюють структури першого віце-прем’єра Андрія Клюєва, який і представляв Петрова у якості губернатора активу області.

Нагадаємо, раніше «Запорізький титано-магнієвий комбінат» уклав угоду з ТОВ «Остхем Україна» на закупівлю речовин за вищими від ринкових цінами.

ТОВ «Остхем Україна» контролюється групою OstChem співзасновника компанії «Росукренерго» Дмитра Фірташа. Директором Запорізького комбінату минулого року був призначений Володимир Сивак, який раніше працював в приватних структурах Фірташа.