- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

В пам’ятник Гонгадзе не дали закопати ще 3 мільйони

Міністерство економіки відмовило комунальному підприємству «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» Київської міськдержадміністрації в погодженні закупівлі робіт вартістю 2,72 млн грн. по завершенню спорудження пам’ятника журналісту Георгію Гонгадзе і журналістам, що загинули за нез’ясованих обставин. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підставою для відмови названа відсутність належним чином оформлених документів, прийнятих у 2011 році, що підтверджують наявність підстав для застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Обґрунтування закупівлі разом з пакетом документів було подане до Міністерства економіки у жовтні 2010 року. У ньому повідомляється, що роботи по завершенню спорудження пам’ятника потрібно закупити у ЗАТ «СНРПБВТ «Укрреставрація», яке у 2008 році отримало підряд на будівництво пам’ятнику разом з виключними майновими правами на реалізацію спорудження за авторською моделлю.

22 грудня 2008 року пам’ятник по вул. Червоноармійська, 115 було відкрито за участі мера Києва Леоніда Черновецького, який виступав ініціатором його спорудження. Наразі Леонід Черновецький звільнений від керівництва КМДА, його місце зайняв представник Партії регіонів Олександр Попов. Мати Георгія Гонгадзе від початку протестувала проти спорудження пам’ятнику, називаючи його елементом піару та політичних ігор.

При відкритті пам’ятнику про його незавершеність не повідомлялось. В середині 2009 року з’явились повідомлення про те, що пам’ятник руйнується. Нібито через поганий цемент почало ламатись підніжжя постаменту.