- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Заробітки сім’ї Єфремова на луганських шахтах перевалили за мільярд

ДП «Луганськвугілля» 31 січня за результатами тендерів уклало дві угоди вартістю 269,36 млн грн. з фірмами близьких родичів голови фракції Партії регіонів в Верховній Раді Олександра Єфремова.

ТОВ «Iндекспром» продасть «Луганськвугіллю» машини та устаткування на 112,62 млн грн. ТОВ «ДС-8» надасть послуги з обслуговування і ремонту машин та устаткування на 156,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дві третини статутного капіталу ТОВ «ДС-8» належить сину нардепа Ігору Єфремову.  Іншим співзасновником фірми є давній бізнес-партнер Олександра Єфремова Віктор Немліхєр, батько голови правління компанії «Луганські авіалінії» Анатолія Немліхєра. Засновником ТОВ «Iндекспром» є Наталя Єфремова, за даними джерела «Наших грошей» [1] вона є близькою родичкою голови фракції ПР. У Наталі Єфремової також є спільна фірма з Віктором Немліхєром.

Починаючи з 2005 року «Iндекспром» і «ДС-8» стали переможцями тендерів державних підприємств вуглепрому на загальну суму 1,02 млрд грн. З урахуванням останньої перемоги сімейство Єфремових освоїло 1,29 млрд грн.

Найгірше справи у Єфремових йшли за часів другого уряду Віктора Януковича у 2006-2007 роках, коли «Індекспром» отримав лише 49,68 млн грн. На той час оглядачі фіксували потужний конфлікт в стані Партії регіонів між «донецьким» та «луганським» угрупуваннями.

Раніше Олександр Єфремов в інтерв’ю щодо своїх статків казав: «Я можу забезпечити свою сім’ю, у мене немає матеріальних проблем. Живу на доходи від депозитів, зарплату народного депутата, зарплату моєї жінки і доходи від бізнесу сину».

Єфремов ніколи не публікував свою декларацію про доходи. В квітні 2010 року він повідомив, що здав свою декларацію до секретаріату Верховної Ради, де «з нею може ознайомитись кожен бажаючий». Проте вона так і не була оприлюднена, оскільки діюче законодавство не вимагає цього від народних депутатів.