Янукович пролітає на гелікоптері мільйон доларів на рік – майже як весь уряд
07.02.2011   //  

Оренда гвинтокрила «Augusta 139» (бортовий номер UR-CRB) у 2011 році обійдеться державному авіапідприємству «Україна» у 7,50 млн грн.

Міністерство економіки 2 лютого надало ДАТ «Україна» дозвіл на укладення відповідної угоди з ТОВ «Центравіа» за результатами тендеру, проведеного за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо, згідно з повідомленням УНІАН, у листопаді минулого року президент Віктор Янукович здійснив робочу поїздку до Калуша (Івано-Франківська обл.) саме на гелікоптері «Augusta 139» (бортовий номер UR-CRB).

Водночас, Міністерство економіки погодило Секретаріату уряду закупівлю послуг з спецавіаперевезення урядових делегацій на чолі із керівництвом Кабінету міністрів на суму 10,75 млн грн. у державного авіапідприємства «Україна». Тож вартість польотів Віктора Януковича на гелікоптері буде лише на третину дешевше від вартості авіаперевезень урядових делегацій у 2011 році.

За інформацією ЗМІ, італійський гвинтокрил по цінам виробника міг коштувати близько $17 млн. Він може перевозити до 15 пасажирів на швидкості до 309 км/г. практична дальність польоту складає 740 км.