- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Для гостей Паулса «Україну» орендували дешевше, ніж звинувачений Луценко для міліції

ДП «Державний академічний оркестр «РадіоБенд Олександра Фокіна» орендував на два дні залу в Національному палаці «Україна» за 340 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Оркестр, який знаходиться в відомстві Держкомтелерадіо, повідомляє, що зал орендується для проведення ювілейного вечора з нагоди 75-річчя «видатного композитора та виконавця Раймонда Паулса, який з 1984 року не давав в Україні своїх сольних концертів». У концерті мають прийняти участь «видатні співаки та музиканти-солісти світового рівня із США, Німеччини, Фінляндії, Росії та Латвії».

Закупівля послуг проведена через неконкурентну процедуру «закупівля у одного учасника».

У обґрунтуванні вибору саме такої процедури закупівлі вказано, що «на ювілейному вечорі планується присутність близько чотирьох тисяч гостей та високопоставлених осіб».

Повідомляється, що необхідним критеріям відповідає тільки ДП «Національний палац мистецтв «Україна», як головна сцена країни, унікальна за архітектурою, технічному оснащенню, рівню комфорту та багатопрофільним можливостям. Концертний зал «Жовтневого палацу» не відповідає вимогам замовника щодо кількості глядацьких місць – лише 1917, а приміщення ДП «Палац спорту» в теперішній час і по травень 2011 року перебувають на плановому ремонті.

Нагадаємо, 26 січня проти екс-голови МВС Юрія Луценко порушено карну справу за перевищення службових повноважень. Йому інкримінується те, що він у 2008-2009 роках витратив близько 600 тис грн. на оренду Палацу «Україна» на проведення Дня міліції. Цим Луценко порушив постанову уряду про економі. Бюджетних коштів під час фінансово-економічної кризи.