Цемент для залізниці. Чужі тут не торгують
21.01.2011   //  

Залізниця віддала 130 мільйонів донецькій фірмі. Тендерну пропозицію переможця на торгах вигідно відтіняли надзвичайно дружні компанії.

За місяць до Нового року «Укрзалізничпостач» провів потужний тендер. Держпідприємство розбило на вісім лотів свою потребу у понад 130 тис тонах цементу різних марок. І 24 грудня уклало угоди на 127,98 млн грн. з ТОВ «Торговий дім «Славута» (далі «Славута»), яке виграло всі лоти. Оголошення про перемогу було цього тижня опубліковано у «Віснику держзакупівель».

Переможна «Славута» родом з донецького Слов’янську. За нинішніх – «регіональних» – часів нема тут нічого дивного. У грудні Мінтранс став Міністерством інфраструктури, яке очолив Борис Колесніков, відомий друг Рината Ахметова.

Проте на кону стояла значна сума, тож ми спробували розібратись яким чином донецькі оформлюють свої перемоги.

У розпорядженні НГ потрапив «Протокол про розкриття пропозицій конкурсних торгів», у якому вказані всі фірми та їх пропозиції щодо ціни та строків поставки цементу залізничникам.

«Славута» запропонувала 127,98 млн грн. Ще чотири фірми змогли запропонувати лише частину необхідного цементу. Тому вони не мали реальних шансів на перемогу, оскільки такому оптовому покупцю як залізниця краще працювати з одним постачальником по всім лотам, а не дробити гуртове замовлення на роздрібний дріб’язок.

Більше ніж переможець запропонували ТОВ «Полі-Пром» (130,1 млн грн.), ТОВ «Пріотех-плюс» (128,2 млн грн.) та ПП «Торгово-виробнича компанія» (139,1 млн грн.).

Шикарну картину зіпсувало харківське ТОВ «Росток+», яке запропонувало ціну всього 105 млн грн. Це на 23 мільйони нижче від ціни донецького переможця.

Але найдешевша пропозиція не перемогла. До речі, вона була й однією з найшвидших з точку зору термінів поставки – 5 днів з моменту укладання угоди, тоді як інші пропонували від 10 до 80 діб. Чому так вийшло можемо лише здогадуватись.

Здогадка перша. Як видно з «Протоколу…» харків’яни явно були не в темі. Вони надіслали свою пропозицію за тиждень до тендеру. Всі інші учасники надали свої пропозиції в день розкриття пропозицій 24 листопада. Причому з різницею в кілька хвилин з восьмої до дев’ятої ранку.

Здогадка друга. Деякі учасники могли бути пов’язані між собою.

«Славута» вказала свою адресу – Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Чубаря, 6.

ПП  «Торгово-виробнича компанія» (далі – ТВК) написало, що воно базується у м. Краматорськ, вул. Паркова, 95 оф.256.

Проте, з відкритих джерел ми дізнались, що ще рік тому ТВК було прописано за тією ж адресу в Слов’янську, що і «Славута» – вул. Чубаря, 6.

Там же прописано ПП «Експерт центр». Цю фірму з «Славутою» окрім адреси ріднить ще й така собі Ганна Гришанова – в одній фірмі вона була співзасновником, а в іншій – директором.

Тільки не смійтесь – наприкінці минулого року «Експерт центр» приймав участь у двох тендерах разом з «Славутою». У жовтні вони розіграли між собою гроші ахметівського «Центренерго»: близько 2 млн грн. на трансформатори та 14 млн грн. на турбінах.

Причому спільну адресу вони навіть не ховали від тендерного комітету, для якого – за ідеєю – такі дані мали б стати тривожним дзвіночком про тендерну змову та завищення ціни.

З  огляду на таку розкутість і відсутність реакції з боку Антимонопольного комітету та правоохоронних органів зовсім не дивно, що «Славута» разом з бувшими сусідами по офісу – ТВК – за останні півроку виключно на двох «провели» з півдесятка тендерів. Мова йде про тендери з закупівлі палива для «Центренерго» та «Донбасенерго» на десятки мільйонів гривень.

Але повернімось до цементу.

Можливо у залізничників були юридичні підстави «скосити» «Росток». Можливо харків’яни десь щось неправильно вказали у документації. Але по факту контракт отримала фірма, якій заплатять на 23 мільйони більше, ніж могли б.

Це будуть не останні мільйони, які підуть «Славуті». 16 грудня Управління промпідприємств Держадміністрації залізничного транспорту України провело торги по закупівлі ще однієї крупної партії цементу. Там були дві «смішні» пропозиції від фірм, що пропонували поставити цемент тільки по одному з виставлених на торгів лотів. А по всім лотам свої пропозиції подали тільки «Славута» і ТВК.

Ціна від «Славути» – 99,81 млн грн., від ТВК – 96,71 млн грн. Оголошення про результати буде опубліковано у «Віснику держзакупівель» найближчим часом. Але чи є різниця хто з них освоїть контракт на сотню мільйонів? Бо після поразки на тендері «Укрзалізничпостачу» харків’яни (або будь які інші володарі дешевого цементу) на ці торги навіть не потикались. І це дуже нагадує історію з зачищенням конкурентів на ринку вуглепостачання державно-ахметівських компаній.

 

«Наші гроші»