«Приватно»-фірташівська «Укртранснафта» застрахувалась у донецьких активістів Партії регіонів
08.01.2011   //  

ВАТ «Укртранснафта» за результатами тендеру 28 грудня застрахувала магістральні нафтопроводи на загальну суму 27,5 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нафтопроводи, які експлуатуються філіями «Придніпровські магістральні нафтопроводи» та «Південні магістральні нафтопроводи», застраховані у ТОВ «СК «Професіонал» (Макіївка) на 17,14 млн грн.

Нафтопроводи, які експлуатуються філією «Дружба», застраховані у донецькому ЗАТ СК «Кремінь» на 10,35 млн грн.

Напередодні тендеру СК «Кремінь» повідомила про нагородження компанії грамотою Партії регіонів «за инициативную общественно-политическую деятельность, активное участие в местных выборах 2010 года, добросовестное выполнение своих уставных обязанностей».

Правління «Укртранснафти» очолює Олександр Лазорко, відомий як менеджер групи «Приват», що має інтерес до транспортування нафти територією України.

У грудні наглядову раду «Укртранснафти» очолив заступник міністра ПЕК Игор Кірюшин, відомий своєю близькістю до групи «Росукренерго».

У липні 2010 року Кірюшин особисто брав участь у урочистостях з нагоди газифікації села Синьків Тернопільської області, у якому народився співвласник компанії «Росукренерго» Дмитро Фірташ. Там заступник міністра повідомив, що Фірташ особисто виділив 2,7 млн грн. на газифікацію села.