- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Колесніков будує під Донецьком нову базу під приводом Євро-2012

Концерн «Донецькоблагробуд» отримав підряд вартістю 35,82 млн грн. на будівництво тренувальної бази з одним стадіоном на території Великоанадольського лісового коледжу (Волновахський район Донецької обл.). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовником будівництва став підпорядкований Держкомлісгоспу коледж. Забудовник був обраний по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника», оскільки база будується в рамках держпрограми з підготовки до Євро-2012.

У обґрунтуванні закупівлі, яке є у розпорядженні НГ [1],  вказано, що згідно проектно-кошторисної документації вартість будівництва складає 38,54 млн грн. Концерн «Донецькоблагробуд» подав пропозицію побудувати базу майже на 3 млн грн. дешевше. Термін будівництва спливає у листопаді 2011 року.

Серед документів, доданих до обґрунтування, є протокол наради з питань створення тренувальної бази від 30.07.2010р, затверджений віце-прем’єром Борисом Колесніковим.

Водночас Великоанадольський коледж замовив роботи «Комплексний проект будівництва тренувальної бази…» у відділу капітального будівництва Волноваської райдержадміністрації на 686 тис грн. та у ДП Науково-дослідний та проектний інститут «Донецький ПромбудНДІпроект» «БК «Укрбуд» на 570 тис грн.

Концерн «Донецькоблагробуд» контролюється його керівником Михайлом Деркачом.

База буде розташована у Великоанадольському лісі, який представляє собою державний заказник площею 2543 га.

На Донеччині окрім цієї бази у якості тренувальних центрів учасників Євро-2012 будуть також використані бази «Шахтаря» та «Металурга».