Ківалов проведе дорогоцінний ремонт гуртожитку, захопленого його юракадемією
08.01.2011   //  

Одеська національна юридична академія (ОНЮА), почесним президентом якої є нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов, вкладе 30 млн грн. у ремонт гуртожитку по вул.Генерала Петрова, 18 в Одесі. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника». Угоду 28 грудня з укладено ТОВ «Укрбудконтракт».

У обґрунтуванні процедури, яке є у розпорядженні НГ, не пояснюється, чому саме «Укрбудконтракт» обрано забудовником.

Натомість ОНЮА вказує, що гуртожиток раніше належав Одеському вищому професійному училищу сфери послуг і перейшов у розпорядження академії у результаті реорганізації училища у структурний підрозділ ОНЮА.

Академія наголошує, що по вул. Генерала Петрова, 16-18 знаходилось три десятки торгових павільйонів роздрібної торгівлі, що є «серйозними порушеннями норм» ряду законів та загрозою «життю та здоров’ю неповнолітніх осіб». Через це ОНЮА не встигло належним чином підготовитись до ремонтних робіт.

«Нормативна тривалість виконання аналогічних робіт складає 15 – 16 місяців, тоді як приміщення гуртожитку повинні бути готові для прийняття учнів до травня 2011 року», – йдеться у обґрунтуванні.

Виходячи з «виникнення термінової потреби в товарах, роботах чи послугах» ОНЮА провело торги на ремонт гуртожитку по процедурі закупівлі у одного учасника.

ТОВ «Укрбудконтракт» контролюється членом ради директорів Української будівельної асоціації Олексієм Лугановим. У 2006 році він був радником першого віце-прем’єра Станіслава Сташевського.

У 2009 році «Укрбудконтракт» також отримав підряд ОНЮА на реконструкцію бази відпочинку «Феміда» вартістю 54,9 млн грн.