Для донецьких борців з безробіттям придбали гуртожиток за 33 мільйони
08.01.2011   //  

Донецький обласний центр зайнятості (ДОЦЗ) за результатами тендеру 24 грудня уклав угоду з ТОВ «Комерційна Спілка «Новація» на придбання гуртожитку вартістю 33,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника». У обґрунтуванні процедури, яке є у розпорядженні НГ,  вказано, що метою придбання гуртожитку є «забезпечення безробітних в достатньому обсязі якісними умовами проживання в період проходження профнавчання».

ДОЦЗ відмічає, що у 2010 році «орієнтовний обсяг профпідготовки осіб з числа безробітних в цілому по області очікується більш 15 тисяч проти 9 тисяч в 2009 році… Одночасне розташування безробітних у різних гуртожитках міста Донецька досягає 700 осіб».

При цьому «постійно збільшується середньомісячна вартість проживання 1 особи у гуртожитках… Якщо  в 2008 році вона складала 297,7 грн., в 2009 році – 349,4 грн., або на 17.4% більше, а у 2010 році вона очікується на рівні 408,29 грн., що дає зростання ще на 16,9% від фактичного показника 2009 року».

Разом з тим, «кількість вільних місць для розміщення безробітних в гуртожитках різних закладів постійно зменшується за рахунок приватизації їх під житло, готелі та ін. Напруга в забезпеченні проживання безробітних на період проходження професійного навчання зростає, її підсилює також криза в будівельній галузі та на ринку нерухомого майна».

ДОЦЗ повідомляє, що у пошуках підходящого гуртожитку звертався «до агенцій нерухомості, у тому числі і до представників асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, а також до Донецької торгово-промислової палати».

«За результатами розгляду відповідей було з’ясовано, що в базі даних однієї з агенцій є заявка від ТОВ «Комерційної спілки «Новація» щодо наміру продати будівлю, яка відповідає нашим вимогам… Гуртожиток розташований за адресою: м. Донецьк, вул.Павла Поповича, буд. 37 а, загальною площею 2991,2 кв.м.», – повідомляє ДЦЗ.

ТОВ «Комерційна Спілка «Новація» заснована Костянтином Рабічем. Він є бізнес-партнером президента Союзу оптовиків і виробників алкоголю та тютюну Володимира Демчака, а також екс-гендиректора ТОВ «Галицькі контракти» Миколи Шейко, засновника ТОВ «Видавничий дім «Профмедіа», який видає присвячений алкогольному ринку журнал «Акциз».