- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Через Балогу пройшли 3,5 мільйони на боротьбу з корупціонерами Тимошенко

МНС, очолюване Віктором Балогою, 28 грудня по процедурі «закупівля у одного учасника» уклало угоду з міжнародною юридичною компанією Akin Gump Strauss Hauer and Feld для представництва в іноземних судах. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У обґрунтуванні закупівлі, яке є у розпорядженні НГ [1],  вказано, що послуги закуповуються у зв’язку «з необхідністю вжиття заходів та захисту інтересів МНС в міжнародних судах». У переліку документів, що підтверджує наявність умов застосування процедури закупівлі, ввійшов акт ревізії ГоловКРУ використання бюджетних коштів МНС за період з 01.01.2008 по 01.01.2010 від 16.04.2010 № 04-22/37-2.

1 січня стало відомо про рішення уряду Миколи Азарова, яким Кабмін виділив 3,5 мільйони гривень зі стабфонду на оплату позову до британської компанії «Legal Business Consultants Ltd».

МНС у жовтні подало позов до британського Високого суду правосуддя, звинувачуючи британську фірму в участі в міжнародній корупційній схемі із закупівлі міністерством зношених машин за завищеними цінами.

Як зазначалось у повідомленні Akin Gump Strauss Hauer and Feld, яку найняв український уряд, Legal Business Consultants та інші учасники схеми мали відносини власності та інші зв’язки з колишніми представниками українського уряду.

Згідно з даними МНС, урядом Тимошенко було закуплено 27 медичних автомобілів за завищеною ціною. Як заявив у жовтні керівник ГоловКРУ Петро Андрєєв, вказані автомобілі до того вже кілька років використовувалися в Україні.

Нагадаємо, в вересні держпідприємство «Укрвакцина» найняло компанію Akin Gump Strauss Hauer and Feld для консультування з приводу контрактів на постачання в Україну вакцини за часів уряду Юлії Тимошенко. Щоб розплатитись за цим контрактом з юристами уряд 29 листопада розпорядився продати облігації внутрішнього державного займу на 1,9 млн грн.